Futbol Tarihinde Hiç Bilmedikleriniz

En fazla seyircinin izlediği bir Dünya Kupası maçı, 1950 Dünya Kupası finali oldu. Brezilya'nın Maracana Stadyumu'nda Brezilya ile Uruguay arasında oynanan final maçını toplam 199 bin 854 kişi izledi.

- En fazla seyircinin izlediği bir Dünya Kupası maçı, 1950 Dünya Kupası finali oldu. Brezilya'nın Maracana Stadyumu'nda Brezilya ile Uruguay arasında oynanan final maçını toplam 199 bin 854 kişi izledi.


- Finlandiya'nın unutulmaz oyuncularından Pentti, 1986'da kendi kalesine 5 gol attı. Maçtan sonra takım arkadaşları tarafından Pentti'ye 'pusula' bile alındı.


-


- Mascherano Arjantin A Milli Takımı formasını ilk kez giydiği 16 Temmuz 2003 tarihinde henüz profesyonel seviyede hiçbir kulüpte forma giymemişti.

Sakatlığı nedeniyle 'En uzun süre oynamayan en pahalı futbolcu', Milan'a Real Madrid'den 11 milyon pounda gelen Fernando Redondo. İlk maçında 3. dakikada dizinden sakatlanan Redondo, yaklaşık 2,5 yıl sahalardan uzak kaldı. Redondo, 2.74 milyon pound, ev ve arabayı Milan'a geri vermek istedi, ancak kulüp bu teklifi geri çevirdi.


- Sakatlığı nedeniyle 'En uzun süre oynamayan en pahalı futbolcu', Milan'a Real Madrid'den 11 milyon pounda gelen Fernando Redondo. İlk maçında 3. dakikada dizinden sakatlanan Redondo, yaklaşık 2,5 yıl sahalardan uzak kaldı. Redondo, 2.74 milyon pound, ev ve arabayı Milan'a geri vermek istedi, ancak kulüp bu teklifi geri çevirdi.

Maça idrarını tutarak çıkan bir futbolcu yüzde 21 daha az yoruluyormuş...

- Maça idrarını tutarak çıkan bir futbolcu yüzde 21 daha az yoruluyormuş...




-

0 yorum:


135774